Политика на приватност 

Последно ажурирање 15.08.2022

Многу ја цениме вашата приватност.
Ве молиме внимателно прочитајте ја оваа Политика за приватност пред да ја користите веб-страницата energywater.mk  бидејќи оваа Политика за приватност содржи важни информации во врска со вашата приватност и како можеме да ги користиме информациите што ги собираме за вас.

Вашиот пристап и користење на веб-страницата е условена од вашето прифаќање и усогласеност со оваа Политика за приватност. Оваа Политика за приватност се однесува на сите, вклучително, но не ограничувајќи се на: посетители, корисници, како и на сите потенцијални клиенти и други, кои сакаат да пристапат или да ја користат веб-страницата.

Со пристап или користење на веб-страницата, вие се согласувате да бидете обврзани со оваа Политика за приватност. Ако не се согласувате со кој било дел од Политиката за приватност, тогаш немате наша дозвола за пристап или користење на веб-страницата.

1. Лични податоци што ги собираме

Формулари за контакт на веб-страницата:
Вашето име, адреса на е-пошта, име на компанија, телефонски број – информации што ни ги доставувате во формуларот „Контактирајте со нас“. Вашето име, адреса на е-пошта и други лични податоци што афирмативно избирате да ни ги доставите – информации што ни ги доставувате за целите на разговор во живо.

Можеме да ги користиме овие податоци за следните цели:

 • Ни требаат овие информации за да преземеме чекори на ваше барање пред да склучиме договор.
 • Можеме да ги користиме овие податоци за да комуницираме со вас и да ја персонализираме нашата комуникација со вас за да ги преземеме горенаведените чекори.
 • На пример, може да ве контактираме преку (или) телефон, е-пошта (или) други средства за комуникација да ви го доставиме нашиот одговор на вашето барање испратено до нас, да разговараме за деталите за вашето барање, да ви го доставиме нашиот предлог за вашето барање и (или) шаблони на нашите договори, разговарајте за условите на договорите и да направиме промени во него, размена на потпишан копии од договори помеѓу вас и energywater.mk , итн.
 • Ние можеме да ги складираме таквите податоци од моментот на вашето барање испратено до нас и до моментот на склучување на договор.

energywater.mk има легитимен интерес да ги запознае преференциите на корисникот за да ни овозможи подобро да ги персонализираме нашите понуди и на крајот да понудиме производи и услуги кои подобро ги задоволуваат потребите и желбите на корисниците. Значи, овие информации ни се потребни за да понудиме производи и услуги кои подобро ги задоволуваат потребите и желбите на Корисниците.
На пример, може да ве контактираме во иднина преку телефон и (или) е-пошта и (или) други средства за комуникација за да ве информираме за нашите услуги, попусти, нови производи, нови функции и способности, итн. Ги чуваме таквите информации доколку горенаведената цел постои. Можете во секое време да се спротивставите на собирање и обработка на вашите лични податоци за оваа намена со контактирање со нас како што е наведено во насловот „Контактирајте со нас“ подолу.

1.2  Сведоштва на веб-страницата

 • Вашето име
 • Е-пошта
 • Адреса
 • Име на компанија
 • Наслов

Земја – информации што ни ги доставувате во форма на препораки од клиенти.

 • Вашето име
 • Е-пошта
 • Адреса
 • Име на компанија
 • Телефонски број

Земја – информации што ги собираме на официјалните веб-страници на компаниите во кои сте вработени (како вработен, советник, консултант итн.) или сте биле вработени (како вработен, советник, консултант итн.).

 • Вашето име
 • Е-пошта
 • Адреса
 • Име на компанија
 • Телефонски број

Земја – информации што ги собираме на различни веб-локации, кои ги содржат овие податоци на Интернет.

 • Вашето име
 • Е-пошта
 • Адреса
 • Име на компанија
 • Телефонски број

Земја – информации што ги собираме на различни социјални мрежи, кои ги содржат овие податоци.

Податоците за уредот и користењето како што се дадени подолу кога ќе ја посетите веб-страницата за да ја прегледате нашата Политика за приватност.

Можеме да ги користиме овие податоци за следните цели: 

energywater.mk има легитимен интерес да ги нуди своите производи и услуги на потенцијалните клиенти, да ги персонализира нашите понуди, да ги знае преференциите и потребите на потенцијалните клиенти.

Значи, овие информации ни се потребни за да понудиме производи и услуги кои подобро ги задоволуваат потребите и желбите на потенцијалните клиенти. На пример, може да ве контактираме преку телефон и (или) е-пошта и (или) други средства за комуникација за да ве информираме за нашите услуги, попусти, нови производи, нови функции и можности итн. Ние ги чуваме таквите информации доколку постои горенаведената цел.

Можете во секое време да се спротивставите на собирање и обработка на вашите лични податоци за оваа намена така што ќе не контактирате како што е наведено во насловот „Контактирајте со нас“ подолу. Ние собираме податоци за вашиот уред и за тоа како вие и вашиот уред комуницирате со веб-локацијата.

На пример, можеме да собереме:

 • Податоци за уред, поврзување и конфигурација.
 • Ние собираме податоци за вашиот уред и мрежата што ја користите за да се поврзете на веб-страницата.
 • Вклучува податоци за оперативниот систем, типот на прелистувачот и бројот на кликови, името на доменот и земјата/состојбата на корисниците.
 • Вклучува и IP адреса, регионални и јазични поставки.
 • Извештаи за грешки и податоци за перформансите.
 • Ние собираме податоци за перформансите на веб-страницата и сите проблеми што ги доживувате со неа.

Во зависност од вашите поставки, извештаите за грешки (понекогаш се нарекуваат „депонии за несреќи“) може да вклучуваат податоци како што се видот или сериозноста на проблемот, детали за софтверот или хардверот поврзани со грешка. energywater.mk има легитимен интерес да нуди производи и услуги кои подобро ги задоволуваат потребите и желбите на Корисниците, како и легитимен интерес за одржување и подобрување на перформансите на веб-страницата.

Можеме да ги користиме овие податоци споменати погоре за да ги обезбедиме и подобриме нашите услуги што ви ги нудиме, за да ја одржуваме и постојано да ја подобруваме нашата веб-локација и нејзините перформанси, вклучително и додавање нови функции или способности, за дијагностицирање проблеми на веб-локацијата што ја користите.

2. Како ги заштитуваме вашите информации

Ги имплементиравме следните мерки за заштита и заштита на вашите лични податоци:

 • Ограничување на количината на лични информации што ги собираме само на строго неопходни
 • Користење ssl или други технологии за безбедна врска при примање или испраќање лични информации надвор од внатрешните мрежи
 • Одржување ажуриран софтвер и заштитни мерки

3. Продажба на вашите информации

Ние не ги продаваме вашите лични податоци

4. Колачиња

Колаче е мал дел од податоци испратени од веб-страницата и складирани на вашиот компјутер од вашиот веб-прелистувач. Датотеката се додава откако ќе се согласите да складирате колачиња на вашиот компјутер или уред, а колачето помага да се анализира веб сообраќајот или да ве информира кога посетувате одредена веб-страница. Колачињата дозволуваат сајтовите да одговорат на вас како поединец. Веб-страницата, исто така, може да ги прилагоди своите операции на вашите потреби, допаѓања и недопаѓања со собирање и запомнување информации за вашите преференци.

Оваа веб-локација собира колачиња и може да користи колачиња од причини кои вклучуваат, но не ограничувајќи се на:

 • Анализирајте го нашиот веб сообраќај користејќи аналитички пакет.
 • Идентификувајте дали сте најавени на веб-страницата.
 • Тест содржина на веб-страницата.
 • Чувајте информации за вашите преференции.
 • Препознајте кога ќе се вратите на веб-локацијата.

Генерално, колачињата ни помагаат да ви обезбедиме подобра веб-страница, со тоа што ни овозможуваат да следиме кои страници ви се корисни, а кои не. Колачето во никој случај не ни дава пристап до вашиот компјутер или какви било информации за вас, освен податоците што ќе одберете да ги споделите со нас. Можете да прифатите или одбиете колачиња.

Повеќето веб-прелистувачи автоматски прифаќаат колачиња, но можете да ги измените поставките на вашиот прелистувач за да ги одбиете колачињата ако сакате.
Оваа поставка може да ве спречи целосно да ги искористите предностите на веб-локацијата.

5. Како да пристапите и да ги контролирате вашите лични податоци

Доколку сакате да пристапите, поправите, ажурирате или побарате бришење на вашите лични податоци, тоа можете да го направите во секое време со контактирање на energywater.mk

Дополнително, можете да се спротивставите на обработката на вашите лични информации, да побарате од energywater.mk  да ја ограничи обработката на вашите лични информации или да побарате преносливост на вашите лични информации со контактирање на energywater.mk

6. Промени на оваа Политика за приватност

Го задржуваме правото да ја менуваме оваа Политика за приватност („Ажурирана политика“) од време на време. Датумот на стапување во сила на Ажурираната политика ќе биде времето на објавување или подоцнежниот датум наведен во Ажурираната политика. Ажурираната политика ќе се применува за вашето користење на веб-страницата.

7. Контактирајте не

Ако имате загриженост за приватноста, усогласеност или какви било прашања во врска со оваа Политика за приватност, ве молиме контактирајте не на:

Адреса: ул. Питу Гули бр.7, Гевгелија
1480, Република Македонија

Телефони:  +389 78/426-565  , +389 70/ 996-555

Е-пошта: info@energywater.mk