Кертриџи за активен јагленов блок филтер со јаглен од коруба од кокос

Кертриџи за активен јагленов блок филтер со јаглен од коруба од кокос

Се прикажуваат сите 6 резултати

 • $0.00

  Кертиџи за активиран јагленов блок филтери

  Соодветни се со сите куќишта за филтери: 4“, 5“, 7“, 10“, 20“, Биг блу 10“, Биг блу 20“. Направени од цврст активиран јаглен
 • $0.00

  Aктивен јагленов блок филтер од коруба од кокос протеас супер ЦФ1 10“ – 1µм

  ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ - 100% јаглен од коруба од кокос за почиста филтрација - номинална стапка од 1 микрони - Особено намалување на вкус и мирис на хлор врз Основа на НСФ/АНСИ Стандард 42 - Намалување на олово - Намалување на МТБЕ - Намалување на азбест - Намалување на аеросоли - Намалување на ВОС - Намалување на меури - Намалување на атразин (хербицит) - Намалување на жива - Намалување на хлорамин - Хлорамин/олово/жива/ВОС/МТБЕ 500 галс/1 ГПМ - Почетен пад на притисок (ПСИ)<10пси/1ГПМ - НСФ сертификат - Произведено во САД
 • $0.00

  Aктивен јагленов блок филтер од коруба од кокос протеас ултра 05 10“ – 0,5µм

  ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ - 100% јаглен од коруба од кокос за почиста филтрација - номинална стапка од 0,5 микрони - мало намалување на притисок - Температура од 40 – 170 Ф (4,4 – 74,7 Ц) - Особено намалување на вкус и мирис на хлор врз Основа на НСФ/АНСИ Стандард 42 - Намалување на олово врз основа на НСФ/АНСИ Стандард 53 - Намалување на меури врз основа на НСФ/АНСИ Стандард 53 - Гиардија, криптоспоридии - Намалување на заматеност врз основа на НСФ/АНСИ Стандард 53 - Капацитет на олово 2,500 галс/0,75ГПМ - Почетен пад на притисок (ПСИ)<10пси/1ГПМ - НСФ сертификат - Произведено во САД
 • $0.00

  Aктивен јагленов блок филтер од коруба од кокос протеас ЛР05 10“ – 0,5µм

  ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ - 100% јаглен од коруба од кокос за почиста филтрација - номинална стапка од 0,5 микрони - мало намалување на притисок - температура помеѓу 40 -170 Ф (4,4 – 74,7С) - Ефективно намалување на вкус и мирис на хлор врз основа на НСФ/АНСИ Стандард 42 - Намалување на хлорамин, хлор и други хемикалии од општи Честички - Високо ниво на намалување на хлорамин - Препорачливо со кертриџ со високо ниво за талог - Капацитет на хлорамин 1000гал /1 ГПМ - Почетен пад на притисок (ПСИ)<5пси/1ГПМ - Намалување на меури врз основа на НСФ/АНСИ Стандард 53 - НСФ сертификат - Произведено во САД  
 • $0.00

  Aктивен јагленов блок филтер од коруба од кокос протеас ултра 05 10“ – 0,5µм

  ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ - 100% јаглен од коруба од кокос за почиста филтрација - Номинална стапка од 0,5 микрони - Мало намалување на притисок - Температура помеѓу 40 -170 Ф (4,4 – 74,7С) - Ефективно намалување на вкус и мирис на хлор врз основа на НСФ/АНСИ Стандард 42 - Високо ниво на хемиско апсорбирање - Високо ниво на намалување на ВОС - Намалување на трихалометан и хлороформ - Капацитет на ВОС 500гал /1 ГПМ - Почетен пад на притисок (ПСИ)<5пси/0,5ГПМ - НСФ сертификат - Произведено во САД
 • $0.00

  Aктивен јагленов блок филтер од коруба од кокос протеас см ЦТО5 10“-5µм

  ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ - 100% јаглен од коруба од кокос за почиста филтрација - номинална стапка од 5 микрони - мало намалување на притисок - Температура од 40 – 170 Ф (4,4 – 74,7 С) - Највисоко ниво на намалување на мирис и хлор врз основа на НСФ/АНСИ Стандард 42 - Намалување на ‘рѓа, талог и тиња - Филтрирање на органски растворувачи - Капацитет на хлорамин 8000 гал/ 1ГПМ - Почетен пад на притисок (ПСИ)<5/1ГПМ - 100% отстранување на хлор, неговите деривати и органски - НСФ сертификат - Произведено во САД