Кертриџи за Филтер

Кертриџи за Филтер

Прикажувам 1–12 од 19 резултати

 • $0.00

  Реверзно осмозни мембрани протеас – ПР- 1812 – 75ГПД-15

  Реверзно осмозна мембрана Протеас со порозност од 0,0001 µм отстранува загадувања кои можат да се најдат во водата како олово, бариум, хром, жива, натриум, кадмиум, флуорид, нитрит, нитрат и селен. Може да се користи со сите индустриски реверзни осмозни кои се опремени со овој вид на мембрани. Технологијата и материјалите произлегуваат од САД. 12 Л/ч производство
 • $0.00

  Реверзно осмозни мембрани протеас – ПР- 1812 – 72ГПД

  Реверзно осмозна мембрана Протеас со порозност од 0,0001 µм отстранува загадувања кои можат да се најдат во водата како олово, бариум, хром, жива, натриум, кадмиум, флуорид, нитрит, нитрат и селен. Може да се користи со сите индустриски реверзни осмозни кои се опремени со овој вид на мембрани. Технологијата и материјалите произлегуваат од САД. 12 Л/ч производство
 • $0.00

  Реверзно осмозни мембрани протеас – ПР- 1812 – 50ГПД

  Реверзно осмозна мембрана Протеас со порозност од 0,0001 µм отстранува загадувања кои можат да се најдат во водата како олово, бариум, хром, жива, натриум, кадмиум, флуорид, нитрит, нитрат и селен. Може да се користи со сите индустриски реверзни осмозни кои се опремени со овој вид на мембрани. Технологијата и материјалите произлегуваат од САД. 8 Л/ч производство
 • $0.00

  Кертиџи за активиран јагленов блок филтери

  Соодветни се со сите куќишта за филтери: 4“, 5“, 7“, 10“, 20“, Биг блу 10“, Биг блу 20“. Направени од цврст активиран јаглен
 • $0.00

  Линеарен филтер за омекнување на водата – женски навој

  Линеарен филтер за омекнување на водата со женски навој 1 /4“. Содржи смола за јонска размена. Разменува јони на калциум и магнезиум со јони на натриум, со што се намалува тврдината на водата. Соодветно за кафемати, ледомати, диспензери за вода и реверзно осмозни системи.
 • $0.00

  Линеарен полипропилен филтер – женски навој

  Линеарен полипропилен филтер до 5µм. Има 1 /4“ женски навој или брзи фитинзи. Отстранува талог и цврсти честички (‘рѓа, песок, ѓубре, кал) до 5µм. Хемиски е отпорен и се користи како прв стадиум во линеарен филтрирачки систем. Го спречува зголемувањето на микроорганизми. Направен е од 100% полипропилен.
 • $0.00

  Линеарен филтер CTO протеас

  Линеарен филтер со активиран јаглен блок (CTO). Отстранува хлор, органски соединенија, талог и цврсти честички (‘рѓа, песок, ѓубре, кал) до 5µм. Го подобрува мирисот и вкусот на водата, правејќи го одличен ладилник. Има влезен/излезен женски навој 1 / 4“ или брзи фитинзи.
 • $0.00

  Линеарен филтер CAG протеас

  Линеарен филтер со зрнест активен јаглен (CAG). Отстранува хлор, органски соединенија, талог и цврсти честички (‘рѓа, песок, ѓубре, кал). Го подобрува мирисот и вкусот на водата, правејќи го одличен ладилник и петти стадиум на реверзно осмозните системи. Има влезен/излезен женски навој 1 / 4“ или фитинзи.
 • $0.00

  Aктивен јагленов блок филтер од коруба од кокос протеас супер ЦФ1 10“ – 1µм

  ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ - 100% јаглен од коруба од кокос за почиста филтрација - номинална стапка од 1 микрони - Особено намалување на вкус и мирис на хлор врз Основа на НСФ/АНСИ Стандард 42 - Намалување на олово - Намалување на МТБЕ - Намалување на азбест - Намалување на аеросоли - Намалување на ВОС - Намалување на меури - Намалување на атразин (хербицит) - Намалување на жива - Намалување на хлорамин - Хлорамин/олово/жива/ВОС/МТБЕ 500 галс/1 ГПМ - Почетен пад на притисок (ПСИ)<10пси/1ГПМ - НСФ сертификат - Произведено во САД
 • $0.00

  Aктивен јагленов блок филтер од коруба од кокос протеас ултра 05 10“ – 0,5µм

  ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ - 100% јаглен од коруба од кокос за почиста филтрација - номинална стапка од 0,5 микрони - мало намалување на притисок - Температура од 40 – 170 Ф (4,4 – 74,7 Ц) - Особено намалување на вкус и мирис на хлор врз Основа на НСФ/АНСИ Стандард 42 - Намалување на олово врз основа на НСФ/АНСИ Стандард 53 - Намалување на меури врз основа на НСФ/АНСИ Стандард 53 - Гиардија, криптоспоридии - Намалување на заматеност врз основа на НСФ/АНСИ Стандард 53 - Капацитет на олово 2,500 галс/0,75ГПМ - Почетен пад на притисок (ПСИ)<10пси/1ГПМ - НСФ сертификат - Произведено во САД
 • $0.00

  Aктивен јагленов блок филтер од коруба од кокос протеас ЛР05 10“ – 0,5µм

  ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ - 100% јаглен од коруба од кокос за почиста филтрација - номинална стапка од 0,5 микрони - мало намалување на притисок - температура помеѓу 40 -170 Ф (4,4 – 74,7С) - Ефективно намалување на вкус и мирис на хлор врз основа на НСФ/АНСИ Стандард 42 - Намалување на хлорамин, хлор и други хемикалии од општи Честички - Високо ниво на намалување на хлорамин - Препорачливо со кертриџ со високо ниво за талог - Капацитет на хлорамин 1000гал /1 ГПМ - Почетен пад на притисок (ПСИ)<5пси/1ГПМ - Намалување на меури врз основа на НСФ/АНСИ Стандард 53 - НСФ сертификат - Произведено во САД  
 • $0.00

  Aктивен јагленов блок филтер од коруба од кокос протеас ултра 05 10“ – 0,5µм

  ТЕХНИЧКИ КАРАКТЕРИСТИКИ - 100% јаглен од коруба од кокос за почиста филтрација - Номинална стапка од 0,5 микрони - Мало намалување на притисок - Температура помеѓу 40 -170 Ф (4,4 – 74,7С) - Ефективно намалување на вкус и мирис на хлор врз основа на НСФ/АНСИ Стандард 42 - Високо ниво на хемиско апсорбирање - Високо ниво на намалување на ВОС - Намалување на трихалометан и хлороформ - Капацитет на ВОС 500гал /1 ГПМ - Почетен пад на притисок (ПСИ)<5пси/0,5ГПМ - НСФ сертификат - Произведено во САД